Network as a Service (Naas)

Verhoog efficientie en verlaag IT-kosten met NaaS

Network as a Service (NaaS) is een cloudgebaseerde netwerkoplossing die grote voordelen kan opleveren voor organisaties die hun netwerkinfrastructuur willen stroomlijnen en efficiënter willen werken. Op deze pagina bespreken we de voordelen van NaaS en waarom het een essentiële oplossing is voor organisaties die efficiënter willen werken én hun IT-kosten willen verlagen.

Benieuwd hoe wij NaaS implementeren? Bekijk dan onze werkwijze.

Voordelen van Network as a Service voor jouw organisatie

De volgende voordelen van Network as a Service kunnen een aanzienlijke impact hebben op je bedrijfsvoering:

  • Kostenbesparingen: Eén van de belangrijkste voordelen van NaaS is kostenbesparing. Door je netwerkbeheer uit te besteden is het mogelijk om je IT-uitgaven aanzienlijk te verlagen. NaaS elimineert namelijk de noodzaak om dure netwerkapparatuur aan te schaffen en deze te onderhouden, wat duur en tijdrovend kan zijn. Bij Centralnet IT zijn er namelijk geen aanschafkosten. Mocht er sprake zijn van defecte apparatuur, dan wordt deze gratis door ons vervangen.

  • Snelle implementatie: NaaS kan snel en gemakkelijk worden geïmplementeerd, zonder uitgebreide installatie en configuratie. Dit kan met name gunstig zijn als je snel en efficiënt een nieuwe netwerkinfrastructuur wilt implementeren. Wij streven ernaar om binnen één dag het netwerk te installeren bij jouw bedrijf, hierbij houden wij rekening met een minimale downtime, op deze manier kunnen jullie ondanks de installatie gewoon blijven doorwerken.

  • Schaalbaarheid: Met NaaS is het mogelijk om jouw netwerkstructuur gemakkelijk naar behoefte op- of af te schalen. Netwerkbronnen kunnen snel en eenvoudig toegevoegd of verwijderd worden. Hierdoor ben je als organisatie wendbaar en is het voor jullie mogelijk om snel op veranderende behoeften in te spelen.

  • Verbeterde beveiliging: Een ander groot voordeel is de verbeterde beveiliging. Doordat wij maatregelen nemen zoals firewalls, inbraakdetectiesystemen en beveiligingsbewaking wordt de veiligheid van gevoelige gegevens van jouw bedrijf gewaarborgd.

  • Beheer op afstand: NaaS is een cloud-gebaseerde oplossing, wat betekent dat we je netwerk op afstand kunnen beheren. Wel zo handig, want dit zorgt ervoor dat wij jouw netwerk op de achtergrond kunnen monitoren. We hoeven hiervoor dus niet langs te komen bij jullie op locatie.

NaaS of WaaS?

Network as a Service (NaaS) en WiFi as a Service (WaaS) zijn twee verschillende servicemodellen die bedrijven verschillende voordelen bieden op het gebied van netwerkinfrastructuur en draadloze connectiviteit.

NaaS

NaaS richt zich op het leveren van cloudgebaseerde netwerkinfrastructuur en -diensten aan jouw organisatie, waaronder netwerkbeheer, bandbreedtetoewijzing en netwerkbeveiliging. Dit betekent dat de netwerkinfrastructuur van jouw bedrijf kan worden uitbesteed aan een derde partij, dit kan helpen bij het verlagen van de kosten. Ook kan dit bijdragen aan de verbetering van de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van jouw netwerk.

WaaS

Anderzijds biedt WaaS bedrijven een draadloze netwerkoplossing die als dienst wordt geleverd. Dit omvat hardware zoals toegangspunten, switches en routers, samen met netwerkbeheer en beveiliging. WaaS is ontworpen om jouw bedrijf te helpen met het aanbieden van betrouwbare en hoogwaardige WiFi-connectiviteit aan jouw werknemers en klanten.

Wat is het verschil tussen NaaS en Waas?

Hoewel zowel NaaS als WaaS cloud-gebaseerde oplossingen bieden aan het verbeteren van jouw netwerkinfrastructuur, zijn het twee verschillende servicemodellen die verschillende aspecten van netwerken aanpakken. NaaS richt zich op de algemene netwerkinfrastructuur en -diensten, terwijl WaaS zich specifiek richt op draadloze connectiviteit.

Benieuwd welke oplossing het beste bij jouw organisatie past? Bel ons voor direct persoonlijk advies. We denken graag met je mee!

De perfecte draadloze netwerkoplossing voor jouw organisatie

Wanneer wij NaaS implementeren in jouw organisatie, dan hanteren wij de volgende belangrijke stappen:

  1. Beoordeling van de huidige netwerkinfrastructuur: Voordat wij NaaS implementeren, is het essentieel om eerst de huidige netwerkinfrastructuur van je organisatie te beoordelen. Deze beoordeling helpt ons bij het bepalen van de benodigde netwerkbronnen en het identificeren van mogelijke problemen die moeten worden aangepakt. Wij kiezen ervoor om de intake altijd op locatie te laten plaatsvinden. Zo kunnen we persoonlijk kennis maken en krijgen wij een goed beeld van jouw specifieke wensen.

  2. Migreren naar de NaaS-oplossing: Zodra alle wensen en het plan van aanpak duidelijk zijn, kan het migratieproces beginnen. Dit proces omvat meestal het overbrengen van netwerkbronnen naar het datacenter en het configureren van het netwerk om aan de specifieke eisen van jouw organisatie te voldoen.

  3. Monitoring en beheer: Nadat de migratie is voltooid, nemen wij de verantwoordelijkheid op ons van het beheer van de netwerkinfrastructuur. We monitoren op afstand en staan voor je klaar bij vragen. En…we gaan er niet van uit, maar mocht er zich een probleem voordoen, dan zorgen wij er bij Centralnet IT voor dat dit gegarandeerd binnen 4 uur is opgelost.

Kortom, NaaS is een uitstekende oplossing voor jouw organisatie wanneer je de IT-uitgaven wilt verlagen, je de schaalbaarheid en beveiliging wil verbeteren en de betrouwbaarheid van uw netwerk wilt vergroten. De implementatie van NaaS omvat het beoordelen van de huidige netwerkinfrastructuur van het bedrijf, de migratie naar de nieuwe oplossing en de voortdurende controle en het beheer.

Pluk de vruchten van een betrouwbaar draadloos netwerk door je te concentreren op je kernactiviteiten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We komen graag bij je langs op locatie voor een kennismaking.


Neem nu vrijblijvend contact met ons op

Bel ons Contact pagina